- در صورت نیاز به آموزش آنلاین نحوه ساخت این پروژه توسط نرم افزارهای آموزش راه دور و یا درخواست تهیه پروژه مشابه، کافیست با شماره تماس 09179221734 یا آدرس ایمیل behnam.h1368@gmail.com هماهنگی های لازم را انجام دهید.
توضیحات تکمیلی پروژه :
شبکه های حسگر شامل صدها و یا هزاران گره کوچک و ارزان قیمت و با قابلیت پردازشی کم به نام حسگر می باشند که از ارتباطات بی¬سیم برای جمع آوری و پردازش اطلاعات محیطی، استفاده می کنند. شبکه¬های حسگر بی¬سیم(WSNs) با برنامه¬های کاربردی پویا خود، توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده¬است. نظارت پایدار شرایط بحرانی، پژوهشگران را به استفاده شبکه¬های حسگر بی¬سیم درپایگاه¬های عظیم کشانده است[1،3،4،5]. تمرکز اصلی در شبکه¬های حسگر بی¬سیم، ارتقاء طول عمر شبکه به اندازه¬ای که می¬تواند بهره-برداری بهینه و کافی از منابع داشته باشد. به دلیل عدم دسترسی به گره ها پس از فرآیند پراکندن آن ها در محیط و محدود بودن منابع انرژی، گره های شبکه پس از مصرف انرژی موجود، عملا بدون استفاده شده و بدون استفاده خواهند شد. بنابراین، استفاده بهینه از انرژی هر گره حسگر برای کارایی شبکه مهم و ضروری است. مساله انرژی و بهینه سازی مصرف آن یکی از چالش های مطرح در این نوع از شبکه هاست
رویکردهای مختلف مبتنی¬بر خوشه¬بندی توسط پژوهشگران برای بهینه کردن عملکرد مطلوب ارائه شد. تکنیک خوشه بندی یکی از مکانیزم های مشهور است که در آن گره ها یک سرخوشه را برای انتقال انتخاب می کنند. طول عمر شبکه همیشه مرتبط به انرژی گره¬های حسگر مستقر در مناطق دورافتاده برای نظارت پایدار و مقاوم نقص، می¬باشد. انتخاب سرخوشه¬ها در پروتکل خوشه¬بندی همگن که سلسله مراتب خوشه کم انرژی تطبیقی(LEACH) نامیده می¬شود، برای توزیع بار انرژی بین حسگرها مورد بحث قرار می¬گیرد[1،3،18]. علاوه-براین مفهوم سلسله مراتب و خوشه¬بندی چند- گامی، بار انرژی را تقریبا به طور مساوی توزیع می¬کند. این نکته مورد توجه می¬باشد که شماهای موضعی زمانیکه با الگوریتم متمرکز در رویکردهای مبتنی¬بر خوشه¬بندی مقایسه می¬شوند به خوبی ایفای نقش می¬کنند. براین اساس برای توزیع انرژی در میان گره¬های حسگر، شبکه¬های حسگر بی¬سیم به دو گروه شبکه¬های همگن و ناهمگن تقسیم می¬شوند[1،15]. بعضی از پروتکل¬های خوشه¬بندی همچون LEACH، گردهمائی توان- کارآمد در سیستم اطلاعات حسگر(PEGASIS) و خوشه¬بندی توزیع شده انرژی-کارآمد ترکیبی(HEED) برای شبکه¬های همگن تعریف شده¬اند. در حالی که پروتکل گزینش با ثبات(SEP) و خوشه¬بندی کارآمد انرژی توزیع شده(DEEC) برای شبکه¬های ناهمگن معرفی شده¬اند. از طریق اطلاعات جغرافیایی و آگاهی از انرژی گره¬ها، مسیریابی آگاه انرژی و جغرافیا(GEAR)، یک راه را به سمت منطقه هدف پیدا می¬کند. برای چنین روندی، همسایه نزدیک یا همه همسایه¬های دورتر از مقصد وجود دارند. برای همسایه¬های نزدیک به مقصد، GEAR یک گره بعدی-امید درمیان همه همسایه¬های نزدیک به مقصد برمی¬گزیند.
اهداف مشخص تحقيق (شامل اهداف آرماني، کلی، اهداف ويژه و كاربردي):
- اولین گام پژوهش شناسایی و ارزیابی انواع روش¬های خوشه¬بندی گره¬ها در شبکه¬های حسگر بی¬سیم و بررسی نقاط قوت و ضعف هریک از این روش¬ها است.
- گام دوم پژوهش پروتکل¬های مسیریابی مبتنی بر خوشه¬بندی را در شبکه¬های حسگر بی¬سیم را بررسی می¬کند.
- سرانجام در گام سوم که هدف نهایی پژوهش است، تلاش بر این خواهد بود که یک روش جدید برای بهبود پروتکل¬های مسیریابی مبتنی¬بر خوشه¬بندی در شبکه¬های حسگر بی¬سیم ارائه شود تا در مصرف انرژی کارایی بیشتری نسبت به پروتکل¬های قبلی داشته باشد.
امکانات پروژه :
1. بيان مسأله اساسي تحقيق به طور كلي (شامل تشريح مسأله و معرفي آن، بيان جنبههاي مجهول و مبهم، بيان متغيرهاي مربوطه و منظور از تحقيق)
2. اهمیت و ضرورت انجام تحقيق
3. مرور ادبیات و سوابق مربوطه (بيان مختصر پیشینه تحقيقات انجام شده در داخل و خارج کشور پيرامون موضوع تحقیق و نتايج آنها و مرور ادبیات و چارچوب نظري تحقیق)
4. جنبه جديد بودن و نوآوري در تحقيق
5. اهداف مشخص تحقيق (شامل اهداف آرماني، کلی، اهداف ويژه و كاربردي)
6. در صورت داشتن هدف كاربردي، نام بهرهوران (سازمانها، صنايع و يا گروه ذينفعان) ذكر شود (به عبارت دیگر محل اجرای مطالعه موردی)
7. سؤالات تحقیق
8. تعريف واژهها و اصطلاحات فني و تخصصی (به صورت مفهومی و عملیاتی)
9. روش شناسی تحقیق
10. متغيرهاي مورد بررسي در قالب یک مدل مفهومی و شرح چگونگی بررسی و اندازه گیری متغیرها( در صورت وجود وامکان )
11. شرح کامل روش (ميداني، كتابخانهاي) و ابزار (مشاهده و آزمون، پرسشنامه، مصاحبه، فيشبرداري و غيره) گردآوري دادهها
12. جامعه آماري، روش نمونهگيري و حجم نمونه (در صورت وجود و امکان)
13. روشها و ابزار تجزيه و تحليل دادهها
14. منابع
برچسپ ها :
تهیه پروپوزال, پروپوزال دانشگاهی, نحوه نگارش پروپوزال, پروپوزال بهبود پروتکلهای مسيريابي مبتني بر خوشه بندي , آموزش نوشتن پروپوزال, پروپوزال نویسی, سفارش پروپوزال, ناب پروژه, پروژه دانشجویی